dilluns, 2 de juny del 2008

Característiques principals de la seva obra

Maria Mercè Marçal, com ella diu, les seves primeres obres ( Cau de llunes, Bruixa de dol, Sal oberta) són "una mena d'autobiografia sombòlica i imaginària... Un discurs sobre mi mateixa, complex i sovint oníric.
Expressa amb tota la força l'amors lèsbic, Maria Mercè Marçal es sent molt identificada amb les bruixes perque ella també ha de fer les coses d'amagat. La voluntat formal deia que li servia per ordenar el caos del desig, la passió i la pèrdua, assoleix una gran perfecció en aquestes sextines escrites en els moments de daltabaix.
Maria Merce Marçal estava interessada per l'astrologia, com es trasllueix en la seva poesia on apareix l'escorpí ( que era el seu signe zodíac) i també el drac ( que era el signe que li corresponia en l'horòscop xinès).
De les seves paraules es important destacar la clara consciència de Maria Merce Marál pel que fa a recerca d'una veu pròpia que lligui amb la tradició literària i que expressi l'experiència quotidiana de la diversitat de les dones de manera individual i col·lectiva.